c64unit v0.71
C64unit kan gebruikt worden om je code te testen in elke cross-assembler van je keuze. Eigenschappen: Macro's, vrije zero-page, data sets, mock methods, etc. C64unit ondersteund 64tass, DASM, Kick Assembler, ACME, ca65 en xa65.
Dama - C64
Dama is een nieuw spel voor de Commodore C64. Het spel is ontwikkeld door Cout.
Intro Creation Competition 2018
Je kan nu meedoen in de Intro Creation Competition 2018. De regels zijn: C64 PAL, logo, tekst, muziek en een maximale grote van 4 KB. Je kan je intro insturen tot en met 6 Januari 2019.
8bit-Slicks - C64
De 8bit-Dude heeft een online race game ontwikkeld voor de Apple//e, Atari XL en de Commodore C64. Het spel ondersteund tot 4 spelers, lokaal of online.
NOVA64 - C64
NOVA64 (Neatly Organized Vintage Archives voor de C64) is a programma voor het zoeken en laden van cassette images van archieven die zijn gemaakt met de Tape Manager.
CGSC v1.36
De CGSC (Compute's Gazette Sid Collection) is geüpdatet. De COMPUTE!'s Sidplayer was een muziek system, gemaakt door Craig Chamberlain en Harry Bratt, voor de Commodore 64. Het doel van de Compute's Gazette Sid Collection is om zo veel mogelijk van deze Sidplayer muziek bestanden te verzamelen. De huidige collectie bevat 15487 MUS, 4318 STR en 5354 WDS bestanden.
Super Hyperzap - C64
Super Hyperzap is een nieuw "Shoot em up" spel voor de Commodore C64. Het spel is ontwikkeld door The Magic Roundabout (code, grafisch & tekst) en Odie (muziek).
Kick Assembler v5.2
De laatste paar maanden zijn er updates geweest voor Kick Assembler. De recente wijzigingen zijn: Segmenten, ondersteuning voor C64 Debugger, breakpoints & watchpoints en verbeteringen voor de escape karakters.
SD-BOX v2.2
De SD-BOX is een cartridge met een SD card interface voor de Commodore C64. De cartridge heeft vele functies voor de disk drive en de Datassette. De recente wijzigingen zijn: Kleuren schema's, verbeteringen voor de disk drive, taal keuze, geheugen preview en kopiëren.
Farming Simulator - C64
Farming Simulator is een nieuw spel voor de Commodore C64. Dit is een conversie van Farming Simulator 19 voor de PC. Je kan het spel kopen als een digitale download.
Portal - C64
Portal is een nieuw puzzel-platform spel voor de Commodore C64. Het originele spel is ontwikkeld door Valve Corporation. Deze conversie is gemaakt door Jamie Fuller (code), Del Seymour (grafisch) en Roy Widding (muziek).
Daniel Renner - SidAMP
Daniel Renner heeft en video gemaakt over het gebruik van SidAMP op Andriod.
Unicart64
Peto74 is bezig met de ontwikkeling van een nieuwe cartridge voor de Commodore C64. Hij werkt nu aan het prototype, en de eigenschappen zijn: Altera Cyclone II FPGA, SD kaart, 3 drukknoppen, 8MB Flash ROM en 8MB SRAM.
Z64K
Z64K is een pixel exacte emulatie van de Commodore 128, Commodore 64, VIC 20 en de Atari 2600 geheel geschreven in Java. De emulators kunnen op elk platform draaien met een actuele Java runtime environment. Recente wijzigingen: Verbeteringen voor VDC, SID, joysticks en RS-232.
JSIDPlay2 - v4.0
SIDPlay is een Commodore C64, cyclus exacte, emulator geoptimaliseerd voor het reproduceren van het SID geluid. Het is ook een SID speler voor muziek uit een muziek verzameling zoals HVSC en CGSC.

JSIDDevice V4.0
Maze of Death - C64
Maze of Death is een nieuw spel voor de Commodore C64. Het spel doet mee in de Ludum Dare #43 Compo.

Ludum Dare #43 Compo
Tynemouth Software - 8 KB cartridge
Tynemouth Software heeft een 8 KB cartridge ontwikkeld voor de Commodore C64. Eigenschappen: Vergulde contacten, configuratie jumpers en een reset knop.
VirtualC64 v3.2
Dirk Hoffmann heeft een nieuwe versie van zijn VirtualC64 emulator uitgebracht. Met deze emulator kan je je Mac (OS X) om toveren in een Commodore C64. Wijzigingen in deze versie: Ondersteuning voor Kingsoft, StarDos en Atomic Power cartridges. Verbeteringen voor ROM, CRT, VIC-II en sprites.
Mashed Turtles v2 - C64
Mashed Turtles v2 is een nieuw spel voor de Commodore C64. Het spel is ontwikkeld door Angelsoft (code & muziek) Dorndorf (grafisch) en Groepaz (help). Het spel is een Frogger spel en heeft ondersteuning voor 8 joysticks.
RetroGamerNation - L'Abbaye des Morts 64
RetroGamerNation heeft een video gemaakt over het spel L'Abbaye des Morts 64 voor de Commodore 64.
GameBox 64
Na drie jaar is de web pagina GameBox 64 weer beschikbaar. On deze web pagina kan je afbeeldingen bekijken van spel verpakkingen, media en handleidingen.
Spider Maze - C64
Spider Maze is een nieuw spel voor de Commodore C64. Het spel is gemaakt door Richard. In het spel moet je alle diamanten verzamelen in de mijn en de uitgang vinden.
LumberJack Basic - C64
LumberJack Basic is een nieuw spel voor de Commodore C64. Het spel is ontwikkeld door Steveboy en is geschreven in de programmeertaal Basic.
Hoxs64 v1.0.11.0
David Horrocks heeft een nieuwe versie uitgebracht van zijn Hoxs64 emulator. De recente wijzigingen zijn: Verbeteringen voor de SID emulatie.
TIB PLC DD-001
LHS van de web pagina IDE64 heeft een artikel geschreven over een zeldzame disk drive voor de Commodore C64. De TIB PLC DD-001 is een 3,5" disk drive die wordt aangesloten via de cartridge poort.
Vandalism News #68
In dit Engelse diskette magazine de volgende artikelen: Who is hot and who is not, News, World of Demos, Game & Magazine reviews, Martin Piper, Dr. TerrorZ, Saul Cross, Rail Slave, Jon Egg!, Ben Daglish, X, Datastorm, Gubbdata, Revision, Nordlicht, Pixel Perfection en The Market.
Blastopia - C64
Blastopia is een nieuw spel voor de Commodore C64. Het spel is een Shoot 'em Up spel en is ontwikkeld door Richard Bayliss. In het spel vlieg je met te ruimteschip door 8 verschillende levels, en moet je zo veel mogelijk vijanden neerschieten.
C64games.de
De web pagina c64games.de heeft een update gehad. Je kan er nu 6745 spelletjes vinden op deze web pagina. De nieuwe spelletjes zijn: Brush Up Your English I, Brush Up Your English I-III, Brush Up Your English II, Brush Up Your English III, Der Sprachlöwe - Französische Grammatik, Fragram - Französische Grammatik, French (Longman Software), French Drill, GCE O Level - English Language, GCE O Level - French, GCE O Level - German, High Diving Dan, Hodge Podge - The Playfull Alphabet, KnightLore (Knight Lore), Octopus (Schatz-Suche), Octopus (Sharedata), Operation Metalstorm, Paranoids, Phantom of the Blasteroids, Schatzsucher (Markt und Technik), The Octopus Maze en Wortschatz-Trainer Latein - Roma I.
FREEZE64 - 23
FREEZE64 is een tijdschrift voor de Commodore 64 gamers en hackers. In deze editie: Ben Daglish, Snail's Tale & Space Mogul, Zzapback!, Jason Kendall, C64 spraak spelletjes, Chris Stanley en Pokes 'n Codes.
Ogryzek SuperCartridge -C64
De Ogryzek SuperCartridge is een nieuwe cartridge voor de Commodore C64. De cartridge beschikt over een disk hulpprogramma, machine taal monitor en een menu systeem voor andere cartridge images.
NiftyRetroGamer - Hunchback
NiftyRetroGamer heeft een video gemaakt van het spelen van het spel Hunchback. Je kan het spel zien op de Commodore VIC20, Arcade en de Commodore 64.
A C64 Multiplayer Universe - Kickstarter
Mat (Matthias Lorenz) is bezig met een systeem waarin je je eigen Commodore C64 spelletjes kan ontwikkelen. Je kan het spel op een server plaatsen of exporteren als een Andriod spel. Eigenschappen: Sprites, scrollen, mappen, karakter sets, randen, SID speler en gamepad / toetsenbord ondersteuning.
VirtualC64 v3.1
Dirk Hoffmann heeft een nieuwe versie van zijn VirtualC64 emulator uitgebracht. Met deze emulator kan je je Mac (OS X) om toveren in een Commodore C64. Wijzigingen in deze versie: Verbeteringen voor de CRT emulatie en de Ultimax mode. Ondersteuning voor de KCS en de EasyFlash.
GEOS MegaPatch V3.3
GEOS MegaPatch V3.3 is een systeem upgrade voor GEOS 2.x. In deze versie ondersteuning voor SD2IEC (16MB), SuperRAM (16MB), C=REU, GEORAM, RAMLink en RAMCard.
X-2018
De resultaten van de X-2018 competities zijn beschikbaar. C64 Demo: The Star Wars Demo - Censor Design, Unboxed - Bonzai, C=Bit 18 - Performers. 4K Intro: Screw it! - Triad, ZXQL3000 - Success & The Ruling Company, Dubious - Fairlight. C64 Music: SYS64738 Days - Linus, Whiplash - Flex, My Life - LMan. C64 Graphics: No Country for Old Men - Jok, A Mature Amateur - Duce, Back to Neon - jamon. Mixed Graphics: Ernie - Genesis Project, Inhale Xhale - Extend, No Tobacco - Mayday!
DMC V6.0
DMC is een muziek editor programma voor de Commodore C64. Het programma is ontwikkeld door Brian en The Syndrom. Eigenschapen: 3 verschillende tracks, vibrato kanaal, filter kanaal en een drum kanaal.
C64 Debugger V0.64.56
C64 Debugger is een code en geheugen debugger die werkt in real time. Het programma werkt samen met de VICE emulator. Wijzigingen in deze versie: Charset, Joystick, JukeBox scripting, Edit registers (VIC/SID/CIA/VIA), Copy & Paste, Export (Charset / Sprite), TAP/T64 en een Atari 800/65XE emulator.
SEUCK Buster V2.0 - C64
Met het SEUCK Buster programma is het mogelijk om titel en/of in spel muziek toe te voegen in je eigen SEUCK spellen.
reMETA #3 - X-2018
ReMETA is een diskette magazine voor de Commodore C64. In deze editie de X-2018 Party. Het magazine is gemaakt door d'Avid, Visage, DOS en Grass.
ICU64 / Frodo Redpill v0.1.7
Mathfigure heeft een visuele debugger voor de Commodore C64 gemaakt. De debugger is beschikbaar voor de Frodo en de VICE emulator. De debugger geeft je de mogelijkheid om het geheugen te bekijken en te wijzigen tijdens het uitvoeren van een programma in de emulator.
Hoxs64 v1.0.9.9
David Horrocks heeft een nieuwe versie uitgebracht van zijn Hoxs64 emulator. De recente wijzigingen zijn: Verbeteringen voor de SID emulatie.
Zombie Calavera Prologue - C64
Zombie Calavera Prologue is een nieuw spel voor de Commodore C64. Het spel is ontwikkeld door Majikeyric (code), Mibri en Uctumi (muziek) en na_th_an (grafisch).
Drugwar64 - C64
Drugwar64 is een spel dat geconverteerd is voor de Commodore C64 door Jay Moore. Dit spel is een tekst adventure wat plaats vind in een grote stad. Je moet items verkopen, je leningen afbetalen en de politie ontwijken.
Kernal64 v 1.4.8
Kernal64 is een C64 & C128 emulator, ontwikkeld door Alessandro Abbruzzetti en geschreven in de Scala programmeertaal. Wijzigingen in deze versie: Verbeteringen voor de VDC, freezers, 1581 disk drive en het toetsenbord.
DefMON 20181027 - C64
DefMON is een muziek editor voor de Commodore 64. Eigenschapen: Sidtab chunks, multi speed tunes (1x, 2x, 4x, 8x), stereo SID ondersteuning en een lage CPU belasting. In deze versie zijn een aantal foutjes verwijderd.
Scene World Podcast #55
Scene World Podcast is een podcast over de Commodore scene. In deze aflevering: Fred Fischer, Armin Hierstetter, Ben Daglish, Anthony Lees, Megaman X, C64 Mini, Twin Galaxies, Digital Retro Park, C64 Left Outside, Checkmate A1500 Plus, Matt Gray's Reformation 3, Zzap64, Hunter's Moon Remastered en Terratec 3G Grabber.
Retro Asylum Podcast - 194
Mads Kristensen & Chris Worthington praten over het spel 720 degrees voor de Commodore C64.
PLATOTerm - C64
PLATOTerm is een terminal programma voor de Commodore C64, ontwikkeld door Thom Cherryhomes. Met deze terminal kan je een verbinding maken met de web pagina irata.online. De interface is grafisch met 256 pixels bij 192 pixels.
Perifractic's Retro Recipes - Lego C64
Perifractic heeft een video gemaakt over het bouwen van een Commodore C64 met Lego blokjes.
Daniel Renner - Ultimate64
Daniel Renner heeft en video gemaakt over de Ultimate64. Een paar onderwerpen in deze video: Cartridges, USB toetsenbord, Mssiah, FPGASID, D81, TAP, SIDPLAY64, ARMSID, Swinsid en de video uitgang.