Ultimate Map v2.0
De Ultimate Map van SVS bevat de complete OS ROM van de Plus/4 (en C16), een uitgebreide lijst van TED registers, grafische mogelijkheden van alle toegestane tekst/grafische modes, en een lijst van Plus/4 foutjes.
Daniel Renner - SidAMP
Daniel Renner heeft en video gemaakt over het gebruik van SidAMP op Andriod.
AmigaAMP v3.23
Thomas Wenzel heeft een update uitgebracht voor zijn muziek speler voor de Amiga. AmigaAMP is een MPEG audio speler, maar het programma speelt ook AIFF, WAV en FLAC bestanden af. Wijzigingen in deze versie: Verbeteringen voor application.library, skins, plugins, command line, ID3v2 tags en de speellijst.
JSIDPlay2 - v4.0
SIDPlay is een Commodore C64, cyclus exacte, emulator geoptimaliseerd voor het reproduceren van het SID geluid. Het is ook een SID speler voor muziek uit een muziek verzameling zoals HVSC en CGSC.

JSIDDevice V4.0
EightBall
EightBall is een interpreter en bytecode compiler voor een nieuw gestructureerde programmeer taal. Het systeem kan gebruikt worden op een aantal 6502 gebaseerde systemen zoals de C64 en de VIC20. Het systeem bestaat uit een regel editor en de EightBall Virtuele Machine.
Seq - Amiga
Seq is een simpele MIDI sequencer voor de Amiga. Er zijn mogelijkheden voor snelle editing en live optredens.
CBCCWIF - Plus/4
CBCCWIF is een vervanging van de Austrospeed Compiler. Je kan je Basic programma omzetten naar assembler tekst en dan compileren naar een PRG bestand met de TMPX assembler.
MPlayer-GUI v1.61 - AmigaOS4
Daniel Westerberg van OnyxSoft heeft een nieuwe versie uitgebracht van de MPlayer-GUI voor Amiga OS4. De wijzigingen in deze versie zijn: Verbeteringen voor H264, volgende video, pauze en de scherm titel.
SketchBlock v3.1 - Amiga
SketchBlock is een tekenprogramma voor AmigaOS, gemaakt door Andy Broad. Het doel van dit project is om een geavanceerde applicatie te maken voor het digitale tekenen. Wijzigingen in deze versie: Verbeteringen voor druk, paden, zoom, verzachten, kwasten, import, kanalen en nog veel meer.
MUIPlot - Amiga
MUIPlot is een programma voor de Amiga om wiskundige functies op het scherm te kunnen weergeven. Het programma is ontwikkeld door ALB42.
A C64 Multiplayer Universe - Kickstarter
Mat (Matthias Lorenz) is bezig met een systeem waarin je je eigen Commodore C64 spelletjes kan ontwikkelen. Je kan het spel op een server plaatsen of exporteren als een Andriod spel. Eigenschappen: Sprites, scrollen, mappen, karakter sets, randen, SID speler en gamepad / toetsenbord ondersteuning.
GEOS MegaPatch V3.3
GEOS MegaPatch V3.3 is een systeem upgrade voor GEOS 2.x. In deze versie ondersteuning voor SD2IEC (16MB), SuperRAM (16MB), C=REU, GEORAM, RAMLink en RAMCard.
RNOEffects - AROS
RNOEffects is een programma voor AROS om afbeeldingen te bewerken. De mogelijkheden zijn: 30 verschillende effecten, kwasten, tekst, lijnen, ellipsen, rechthoeken, pijlen en een batch converter.
DMC V6.0
DMC is een muziek editor programma voor de Commodore C64. Het programma is ontwikkeld door Brian en The Syndrom. Eigenschapen: 3 verschillende tracks, vibrato kanaal, filter kanaal en een drum kanaal.
C64 Debugger V0.64.56
C64 Debugger is een code en geheugen debugger die werkt in real time. Het programma werkt samen met de VICE emulator. Wijzigingen in deze versie: Charset, Joystick, JukeBox scripting, Edit registers (VIC/SID/CIA/VIA), Copy & Paste, Export (Charset / Sprite), TAP/T64 en een Atari 800/65XE emulator.
SEUCK Buster V2.0 - C64
Met het SEUCK Buster programma is het mogelijk om titel en/of in spel muziek toe te voegen in je eigen SEUCK spellen.
ICU64 / Frodo Redpill v0.1.7
Mathfigure heeft een visuele debugger voor de Commodore C64 gemaakt. De debugger is beschikbaar voor de Frodo en de VICE emulator. De debugger geeft je de mogelijkheid om het geheugen te bekijken en te wijzigen tijdens het uitvoeren van een programma in de emulator.
Icaros Desktop 2.2.4
Paolo Besser heeft een update voor de Icaros Desktop uitgebracht. Er zijn verbeteringen of updates voor: fOpenURL, GlJewels, AmiTimeKeeper, AmicastPlayer, AMath, FIG, INFO, ModExplorer, Open Gladiators, OpusTools, sox, sfxr, Targa, ZuneBrot, Vim, AROS installer, Super Mario War, Stunt Car Remake, UHCTools, ZuneView, ZunePaint, WHD_Menu, ICO, vic script, ,SysMon-XPT, VICE, MyWorkspace en RNOeffects.
DefMON 20181027 - C64
DefMON is een muziek editor voor de Commodore 64. Eigenschapen: Sidtab chunks, multi speed tunes (1x, 2x, 4x, 8x), stereo SID ondersteuning en een lage CPU belasting. In deze versie zijn een aantal foutjes verwijderd.
PLATOTerm - C64
PLATOTerm is een terminal programma voor de Commodore C64, ontwikkeld door Thom Cherryhomes. Met deze terminal kan je een verbinding maken met de web pagina irata.online. De interface is grafisch met 256 pixels bij 192 pixels.
Multipaint - 2018b
Multipaint maakt het mogelijk om afbeeldingen te tekenen met de limitatie van een bepaald 8 bit computer platform. In deze versie zijn een aantal kleine foutjes verwijderd.
PETSCII BBS Builder
PETSCII BBS Builder is een Java framework voor het bouwen van een BBS met de mogelijkheden van PETSCII. Dit BBS is toegankelijk voor de 8-bit Commodore computers.
MorphOS Storage
Een update voor de MorphOS Storage web pagina: RNOEffects_1.1.lha, Raffeli_1.0.lha, ScoutNG_beta.lha, MAME_0.148.lha, APPBuilder_2.0.lha, AppLauncher_sbar_1.1.lha, AmiArcadia_24.9.lha, Vim_8.1.401-src.lha, InstallerLG_0.1.0a.lha, GetExtIP_1.3.lha, Chrysalis3.11beta.iso, Vim_8.1.401.lha, Africa_1.51.lha, Koules_1.32.lha, Rtf_mcc_1.10.lha en ReggaePlay_1.1.lha.
Icon Editor - Amiga
Icon Editor is een programma voor het maken van icoontjes met vele mogelijkheden: Separeren van alfakanalen, schalen, roteren, schaduw en gloei effecten, vervagen, contrast, helderheid en nog veel meer. De recente wijzigingen zijn: PDF import en batch PDF naar Icon conversie.
AmigaOS 3.1.4
Hyperion Entertainment heeft AmigaOS 3.1.4 uitgebracht. Wijzigingen in deze versie: Verbeteringen voor Kickstart ROM modules, Workbench, CLI/Shell, CrossDOS, CD-ROM bestandssysteem, printer stuurprogramma's en een nieuwe icoontjes set. Er is nu ondersteuning voor alle Motorola 68000-68060 CPU's en grotere harde schijven.
Turbo Rascal Syntax Error V0.04
Turbo Rascal Syntax Error is een IDE, compiler, programmeertaal en sprite editor voor de Commodore 64.
Petscii - PHP
Petscii is een kleine PHP bibliotheek die tekst omzet naar PETSCII. Met dit pakket kan je je website volledig compatible maken voor een browser op de Commodore 64 / 128.
Netsurf 3.8 - Amiga
Een nieuwe versie van de web browser NetSurf is nu beschikbaar. Wijzigingen in deze versie: libcurl 7.61, AES encrypt/decrypt, libjpeg en FPU ondersteuning.
Workbench Explorer v2.1 - Amiga
Workbench Explorer (WEx) is een moderne bestanden browser met vele functies. Wijzigingen in deze versie: Verbeteringen voor preview, schalen van het window, voorkeuren en de editor.
c64unit
C64unit kan gebruikt worden om je code te testen in elke cross-assembler van je keuze. Eigenschappen: Macro's, vrije zero-page, data sets, mock methods, etc. C64unit ondersteund 64tass, DASM, Kick Assembler, ACME, ca65 en xa65.
Commodore.software
De web pagina Commodore.software heeft weer veel nieuw items toegevoegd: C64Studio v5.8, D71 - D81 Writer, Print PETSCII, SIDTitle Big-Char Editor v2.1, SIDTitle Editor v7.1, SIDTitle Editor v5.0, Extended Words Creator v2.0, Turbo Term II, C64 Power Pack, Keypunch Write & File Pak, Ledger 64 en LD Quick Notes v1.0.
MorphOS Storage
Een update voor de MorphOS Storage web pagina: EasyRPG_Player.lha, Saga_1.91.lha, Pcd_mcc_1.0.lha, SacrificioPagano_1.40.lha, Africa_1.5.lha, myCatalog_3.2.lha, Vim_8.1.lha, THE_3.2b1.lha, NoWinED_0.83.lha, FileX_2.4.lha, Annotate_3.0.1.lha, VAMP_1.85.lha, Acuario_2018.lha, SetFileSize64_1.0.lha, AminetReadmeMaker_1.3.lha, DisplayInfo_1.0.lha, WHDLOpener_1.0.lha, E-UAE_1.0.0-JIT_Korni_version.lha, AmiArcadia_24.81.lha en MCE_10.6.lha.
C64Studio v5.8
C64 Studio is een machinetaal ontwikkel omgeving die samenwerkt met VICE. Je kan machinetaal schrijven en het daarna testen in de VICE emulator. Recente wijzigingen: Verbeteringen voor Reload, Charpad, tabs, line address display, !addr, XOR, BASIC editor, MRU, sprite editor, Copy/Paste, Find/Replace, GMOD2 en macro's.
GoatTracker V2.74
Een nieuwe versie van GoatTracker is nu beschikbaar. Wijzigingen in deze versie: Verbeteringen voor de track lengte tijdens swapping & merge-load en een gestippeld patroon toegevoegd in de pattern display modus.

GoatTracker V2.75 Stereo
Multi-game Character Editor - Amiga
Met de Multi-game Character Editor kan je karakter bestanden, opgeslagen spellen en hoogste score lijsten aanpassen voor meer dan 75 Amiga spellen. Wijzigingen in deze versie: Death Knights of Krynn, Faery Tale Adventure en Hillsfar.
SpriteMate v1.08
SpriteMate is een online sprite editor voor de Commodore C64 ontwikkeld door Ingo Hinterding. De eigenschappen zijn: Vullen, schuiven, kantelen, vooruitblik, grid, overlays, undo & redo, copy & paste, load & save, import & export en toetsenbord snelkoppelingen.
HstWB Installer - Amiga
HstWB Installer kan gebruikt worden om een hard disk image voor de Amiga Computer te maken compleet met Workbench, games en demo's.
MorphOS Storage
Een update voor de MorphOS Storage web pagina: GIT_2.16.2.lha, MCE_10.41.lha, WHDLOpener_1.0.lha, Frogatto_1.3.1_data.zip, Frogatto_1.3.1_exe.lha, WormWars_9.11.lha, AmiArcadia_24.8.lha, cabextract_1.7.lha, ReportPlus_7.5.lha, AminetReadmeMaker_1.2.lha, RTF-Riddle_3.97.lha, UniLibDev_10.21.lha, AIBOT_1.0.zip, Iris_beta33.lha, Google_Accounts_Fix.lha, Clock_Standard.image, Clock_Standard_2.image en determ_1.0.lha.
DosControl v6.0 - Amiga
DosControl is een Directory programma voor de Amiga, en het is nu beschikbaar als freeware. De eigenschappen zijn: Disk-Optimizer, File-Undelete, Repair / Disksalve, Fonts, SoundPlayer, DMS, LHA, LZX, HEX-Editor, FIND, HARDCOPY, DISKCOPY en VCOPY.
CBM-Transfer v1.10
Steve J. Gray heeft een nieuwe versie van CBM-Transfer uitgebracht. CBM-Transfer is een verzameling van hulp programma's voor het overzetten van bestanden en het werken met diskette bestanden. Nieuw in deze versie: Verbeteringen voor Laad Adres, Assembler, Zoom niveaus, Font editor, Menu's en code optimalisaties.
WHDLOpener - MorphOS
Het WHDLOpener pakket integreert E-UAE/WHDLoad met MorphOS/Ambient. WHDLoad spellen worden gestart door het starten van het slave bestand of het spel icoontje. De ADF bestanden worden gestart in E-UAE, in MorphOS en geƫmuleerd in AmigaOS.
Redux Paint - iPad
Redux Paint is een tekenprogramma voor de iPad. Met Redux Paint kan je C64 afbeeldingen tekenen op je iPad. Eigenschappen: Deluxe Paint interface, PNG, Koala en PRG export, undo & redo, zoom, grids, kleur probleem controle en meer.
RNOEffects - Amiga
RNOEffects is een programma voor de Amiga om afbeeldingen te bewerken. De mogelijkeheden zijn: 30 verschillende effecten, kwasten, tekst, lijnen, ellipsen, rechthoeken, pijlen en een batch converter.
BBS Term+ - Plus/4
BBS Term+ kan worden gebruikt voor een BBS systeem met een Commodore Plus/4. Je kan communiceren met 300 bps en het programma werkt samen met WiModem.
FunkPaint 0.45c - C64
FunkPaint is een editor voor Hires, Multi en Multicolor plaatjes. Het programma kan gebruikt worden met een joystick of muis en heeft ondersteuning voor geheugen uitbreidingen (+60k, REU, Ramcart, Georam etc.). Wijzigingen in deze versie: Verbeteringen voor Drazpaint decompressie, align view mode, scherm omschakelen en de toolbar.
MorphOS 3.11
Een nieuwe versie van MorphOS is nu beschikbaar. Wijzigingen in deze versie: Verbeteringen voor prestaties, stabiliteit en veiligheid. En een update van de Odyssey web browser en Flow Studio.
RHML - C128
RHML is een simpel protocol dat ontwikkeld wordt om een web-achtige belevenis mogelijk te maken voor retro computer gebruikers. De eerste browser implementatie is geschreven m.b.v. CC65 voor de Commodore 128. Maar de browser kan worden aangepast voor vele andere 8-bit computers.
AmiKit X 10.5.0
Een nieuwe versie van AmiKit is nu beschikbaar om te downloaden. De wijzigingen in deze versie zijn: Dark mode, AmiKitReset, AmiKit MorpheuZ, DOpus, AmiStart, AmiKit Quick Guide, Dropbox Drive, mod2wav, Music modules, Payback, Play, RiVA MPEG-1 Player, RNOInfoScreen, Starstruck, Codesets Library, Google Drive Handler, LAME, LoadModule, MCC_BetterString, MCC_NList, MCC_TextEditor, MCC_TheBar, MUI, NetSurf, OpenURL, AmiSSL, Redit, SimpleCat, SimpleMail, WHDLoad, xad_7z en AmIRC servers.
Report+ v7.4 - Amiga
Report+ is een hulp programma voor de Amiga. De mogelijkheden zijn: Fout rapportage, Editor voor A3000/A4000-type batterij geheugen. Aanpassen van producent en product ID registers, IFF/RIFF bestanden bekijken, Batch processing voor icoon bestanden en een ASCII converter.
CBM prg Studio v3.13.0
Arthur Jordison heeft een nieuwe versie van CBM prg Studio uitgebracht. Wijzigingen in deze versie: Verbeteringen voor de Assembler (spaces, screen codes, breakpoints & zero page), BASIC (renumber, PI & import) en de Screen Code tool (CBM toets).