Artifact Electronics - Commodore 8050 reparatie
Artifact Electronics heeft een nieuwe YouTube-video gemaakt: Deze keer repareert hij een Commodore 8050 disk drive.
Iz8dwf - PET 4032 reparatie
Iz8dwf heeft een video gemaakt van de reparatie van een Commodore PET 4032 computer. Deze keer was de fout een slechte DRAM chip.
Chuck Hutchins - PET 2001 Datassette
Chuck Hutchins heeft een video gemaakt over de datassette in een Commodore PET 2001. Hij laat zien dat de datassette een normale audiorecorder is die Commodore heeft aangepast voor de PET 2001.
Commodore PET Mini
Je kunt nu je eigen Commodore PET Mini bouwen. Je kunt een 3D-printer gebruiken om de PET te printen en je kan daarin een Raspberry Pi en een klein scherm installeren. De ontwikkelaar van de mini PET is Lorenzo Herrera.
Iz8dwf - PET 4032 reparatie
Iz8dwf heeft een video gemaakt van de reparatie van een Commodore PET 4032 computer. Deze keer was de fout de 12 volt voedingsspanning.
Artifact Electronics - Commodore PET reparatie
Artifact Electronics heeft een nieuw Youtube video gemaakt: Deze keer repareert hij een Commodore PET met een probleem aan het scherm.
Chuck Hutchins - petSD+
Chuck Hutchins heeft een video gemaakt over de assemblage en het testen van een petSD+ version 2.4. Dit is een SD kaart lezer voor de Commodore PET.
Adrian Black - PET 2001 reparatie
Een nieuwe video van Adrian Black. Deze keer repareert en reinigt hij een Commodore PET 2001 computer.

Deel 2 van de PET 2001 reparatie.
Tynemouth Software - SD2PET
Tynemouth Software heeft een blog geschreven over de ontwikkeling van een SD kaart disk drive voor de Commodore PET serie. De SD2PET is nu beschikbaar als pre-order.
Rob Clarke - PET 4010 Voice Response Unit
Rob Clarke heeft een video gemaakt over de Commodore PET 4010 Voice Response Unit. Het apparaat is ontwikkeld voor de Commodore PET/CBM computer door de Votrax corporation.
Chuck Hutchins - Commodore 2031
Chuck Hutchins heeft een video gemaakt over het fout zoeken en de reparatie van een Commodore 2031 floppy disk drive.
HAL PCG-6500 - PET/CBM
De guy old heeft een video gemaakt van een zeldzame hardware uitbreiding voor de Commodore PET/CBM computer. De HAL PCG-6500 is een grafische kaart met een programmeerbare karakter set generator en een audio apparaat.
Tynemouth Software - PET 8032
Tynemouth Software heeft een Commodore PET 8032 computer gerepareerd. Deze keer was het probleem het video gedeelte en een ROM.
Iz8dwf - 3040 reparatie
Iz8dwf heeft een video gemaakt over de reparatie van een Commodore 3040 disk drive. Deze keer was de snelheidsregeling van de diskette motor defect.
Iz8dwf - PET 2001 reparatie (2)
Iz8dwf heeft een video gemaakt over de reparatie van een Commodore PET 2001. Deze keer heeft hij de Datassette en het toetsenbord schoongemaakt.
PET 2001 clone
Glen Kleinschmidt heeft een kloon van een CBM PET-2001 gebouwd. De specificaties zijn: 32 KiB RAM, BASIC#2, WDC65C02N (CPU), WDC65C21N (PIA) en een WDC65C22N (VIA).
Tynemouth Software - IEEE-448 poort tester
Tynemouth Software heeft een IEEE-448 poort tester ontwikkeld voor de Commodore CBM/PET computers.
Chuck Hutchins - PET toetsenbord reparatie
Chuck Hutchins heeft een video gemaakt over de reparatie van een PET 8032 Business toetsenbord. Hij heeft de kontakten schoongemaakt, de weerstanden gecontroleerd en een beschadigd printspoor gerepareerd.
Iz8dwf - PET 2001 reparatie
Iz8dwf heeft een video gemaakt over de reparatie van een Commodore PET 2001. Bij deze PET 2001 werden een aantal 6550 en 6540 IC's vervangen.
Software Library: Commodore PET
De Software Library: Commodore PET is een software verzameling voor de Commodore PET. Op dit moment bevat de collectie 339 programma's en spelletjes.
Tynemouth Software - PET toetsenbord vervanging
Tynemouth Software heeft een vervangend toetsenbord voor de Commodore PET computers ontwikkeld. De vervangende toetsenborden zijn beschikbaar voor het "graphics" toetsenbord en het "chicklet" toetsenbord. Het toetsenbord is nu ook met een zwarte printplaat beschikbaar.
Commodore Pet Tape Recovery
Galb2x2 heeft een video gemaakt over het redden van data van een cassette bandje voor de Commodore PET computer. Hij gebruikt een C2N Datasette en een Arduino.
Dave Bradley - Super PET
Dave Bradley heeft een video gemaakt over de reparatie van een Commodore Super PET.
Tynemouth Software - PET toetsenbord vervanging
Tynemouth Software heeft een vervangend toetsenbord voor de Commodore PET computers ontwikkeld. De vervangende toetsenborden zijn beschikbaar voor het "graphics" toetsenbord en het "chicklet" toetsenbord.
Iz8dwf - PET RAM/ROM bord
Iz8dwf heeft een video gemaakt over de ontwikkeling van zijn Commodore PET RAM/ROM vervangingsbord. De specificaties zijn: 2 x ROM images (24Kbytes) en 2 x 4K ($F000 - $FFFF).
Iz8dwf - PET 2001 reparatie
Iz8dwf heeft een video gemaakt over de reparatie van een Commodore PET 2001. De PET 2001 heeft nu een nieuw dochterbord met RAM en ROM.
PET De Lux - The Commodore PET tribute
Love Hultén heeft een luxe en moderne versie gemaakt van de Commodore PET 2001. De PET De Lux is hand gemaakt uit Amerikaans walnoten hout. Maar er zit een moderne computer in die vele video game systemen kan emuleren zoals de Commodore 64, NES en vele andere.

Een video van de PET De Lux.
Iz8dwf - Commodore C64 & PET 2001 reparatie
Iz8dwf heeft een video gemaakt over de reparatie van een Commodore C64 en een Commodore PET 2001. De C64 had een defecte PLA en een slechte RAM chip. De PET 2001 had een nieuwe RAM en ROM chip nodig.

Commodore PET 2001
Tynemouth Software - PET 3032
Tynemouth Software heft twee Commodore PET computers gerepareerd. De ene PET had een paar slechte IC voetjes, en de andere PET had beschadigde printsporen op de printplaat en een slechte condensator.
Iz8dwf - PET 4032
Iz8dwf heeft een video gemaakt van de reparatie van een Commodore PET 4032 computer. Deze keer was er een ROM en een VIA 6522 defect.
Iz8dwf - PET 3032
Iz8dwf heeft een video gemaakt van de reparatie van een Commodore PET 3032 computer met problemen in de video generatie en een defecte MOS-6522 chip.
Commodore PET Datassette reparatie
Tynemouth Software heeft een Commodore PET 2001 gerepareerd. Deze keer heeft hij de digitale teller van de Datassette gerepareerd.
Commodore PET Video RAM problemen
Tynemouth Software heeft een Commodore PET gerepareerd. Deze keer heeft hij het video gedeelte gerepareerd door deze te vervangen met een Video RAM replacement board.
The 8-Bit Guy - Commodore PET
The 8-Bit Guy heeft een video gemaakt over het reinigen en repareren van een Commodore PET computer.
Commodore PET 2001 reparatie
Tynemouth Software heeft een Commodore PET 2001 gerepareerd. Deze keer was een van de 74LS157 multiplexers de oorzaak van de fout.
PET 2001 clone
Glen Kleinschmidt werkt aan een kloon van een CBM PET-2001. De specificaties zijn: 32 KiB RAM, BASIC#2, WDC65C02N (CPU), WDC65C21N (PIA) en een WDC65C22N (VIA).
Multi-EditorROM - CBM/PET
Steve Gray is een nieuw project gestart voor de CBM/PET computers. De Multi-EditorROM is een adapter printplaat die het mogelijk maakt om te kiezen uit 16 verschillende 4K Editor ROMs in een Commodore PET/CBM machine. De Editor ROM is verantwoordelijk voor het scherm, toetsenbord, klok en IRQ verwerking van BASIC4 PET/CBM computers.
Retro Gaming Couch - CBM 3016
Retro Gaming Couch is een YouTube kanaal voor de fans van retro computers. De meest recente video gaat over het repareren van een Commodore CBM 3016 computer.
Commodore 8096 reparatie
Tynemouth Software heeft een Commodore 8096 gerepareerd. Voor de reparatie maakte hij gebruik van zijn prototype PET LCD diagnose bord. De fout zat in de RAM chips.
Iz8dwf - PET 3032
Iz8dwf heeft een video gemaakt van de reparatie van een Commodore PET 3032 computer uit het jaar 1979. De gevonden fouten waren: ROM's, PIA 6520, MC3446 (IEEE488) en twee DRAM chips.
PET toetsenbord - USB
AkBKukU heeft een interface ontwikkeld die het mogelijk maakt om een Commodore PET toetsenbord via USB aan te sluiten op een moderne PC. AkBKukU gebruikt een Teensy++ voor de interface. De source code is beschikbaar op Github.
Mini Commodore PET
Adafruit Industries heeft een miniatuur versie van de Commodore PET computer ontwikkeld inclusief een LED Matrix als scherm. De 9 x 16 LED matrix is gecombineerd met de IS31FL3731 en kan vele animaties tonen. De bestanden voor de 3D printer zijn beschikbaar.

Meer informatie over de Mini Commodore PET.
PEDISK II
De CGRS MICROTECH PEDISK II was een disk drive systeem voor de Commodore PET/CBM computer. De PEDISK gebruikte niet de IEEE bus zoals de Commodore disk drives, maar gebruikte een standaard disk drive controller chip. Leden van de 6502.org web pagina hebben nu een kopie ontwikkeld van dit systeem.
PET Diagnostic
Tynemouth software heeft een nieuw systeem ontwikkeld om een diagnose uit te voeren op een PET / CBM computer. Het diagnose systeem wordt geplaats in het voetje van de 6502 CPU en voert daarna diverse testen uit.
Space Chase - CBM II
Space Chase is een nieuw spel voor de Commodore CBM II, ontwikkeld door Christian Krenner. Het spel is geprogrammeerd in assembler en heeft een grafische resolutie van 160 x 50. Space Chase is nog niet helemaal gereed, er zitten nog steeds een paar foutjes in, maar het spel is volledig speelbaar.
Rohde & Schwarz PUC
NatureAndTech heet een video gemaakt over de Rohde & Schwarz PUC Process Controller. Dit stukje retro computing is gebaseerd op de Commodore PET, en werd gebruikt voor het aansturen van test apparatuur via een ingebouwde GPIB controller.
Abre los ojos - CBM 8032
Abre los ojos is een nieuwe demo van de groep oobc voor de CBM 8032. De naam van de demo "Abre los ojos" betekend in het Nederlands "Open je ogen". De demo behaalde de eerste plaats in de Wild compo tijdens Zoo 2015.
Commodore PET 2001-8 Moederbord reparatie
Tynemouth Software is bezig met de reparatie van een Commodore PET 2001-8. Na het testen van de 6550 RAM chips bleek dat 14 van de 18 chips defect waren. Andere defecte componenten: ROM, CPU, een transistor voor de Datassette, condensators voor de gelijkrichter diodes en een voeding connector.
PET restauratie
Stigsworld werkt aan de restauratie van een Commodore CBM 8032 computer. Op zijn video's kan je zien hoe hij de roest aanpakt, inclusief schuren, grondverf en een nieuwe top laag voor de metalen behuizing. Hij laat ook zien hoe je een PET Micro SD installeert en hoe je de monitor kan verwijderen.
High Resolution Extension - CBM/PET
Frank Linde heeft een HiRes kaart ontwikkeld voor de CBM 8296-D. De eigenschappen van de High Resolution Extension (HRE) zijn: De resolutie is 640 x 250 pixels. Het CBM video signaal en het HRE video signaal kunnen gemengd worden. Controle over de HRE via de user poort (POKE). Integratie van simpele teken opdrachten (GPU). Je kan alle details bekijken op zijn blog.

YouTube: High Resolution Extension